Komt hier uw advertentie

 

Hans de groot

 

Scubacity

 

Evenementen kalender

 

 

Laatste nieuws

 

de laatste foto's van de Pieten in het zwembad staan in de album.

Opleidingen

Bijna overal ter wereld kun je duikopleidingen volgen. Je kunt bijvoorbeeld je duikbrevet halen in een warm land in tropische wateren. Vaak zijn dat korte opleidingen waarbij je alleen ervaring opdoet in de meest ideale omstandigheden. Bij Scyllias gaat dat iets anders. Een reguliere opleiding duurt 1 seizoen. De eerste week van september starten we en eind juni ronden we alles af. Je hebt dan bijna alle donderdagen in het zwembad getraind en ongeveer 10 a 12 buitenlessen gehad. Dit is uiteraard afhankelijk van je vorderingen. Specialisaties zijn meestal korter, dit kunnen enkele lessen zijn maar ook een aantal maanden bij grotere specialisaties.

Scyllias is lid van de Nederlandse Onderwatersport Bond (NOB). De NOB is op zijn beurt afgeleid van de Franse duikorganisatie CMAS. De CMAS is wereldwijd een zeer gedegen en professionele duikorganisatie met een goede reputatie. Het logo vind je dan ook terug op de brevetkaarten van de NOB.

 

Welke duikopleidingen en specialisaties zijn er?

Zie de NOB site voor alle details over duikopleidingen en specialisaties: NOB site Scyllias kan nagenoeg alle opleidingen aanbieden. Opleidingen worden verdeeld in:

§  Theorielessen (donderdagavond van 19:00 uur – 21.00 uur)

§  Zwembadtrainingen (donderdagavond van 21.15 – 22.15 uur)

§  Buitenwatertrainingen (woensdagavond en/of zondagochtend, Hemelrijk of De Groene Heuvels in Bergharen)

Is duiken veilig?

Jazeker, duiken is een veilige sport. Je leert de benodigde kennis en vaardigheden om samen met je buddy veilig te duiken.

Kan iedereen duiken?

In principe kan iedereen duiken. Er worden geen bijzondere eisen gesteld. Middels een keuring (een keer per drie jaar) worden een aantal basisfuncties gecontroleerd.

Is duiken duur? 

Dat ligt eraan hoe je het bekijkt. Duikspullen zijn over het algemeen kostbaar maar omdat de kwaliteit heel goed is, kun je er vele jaren plezier van hebben. Een basis duikuitrusting kost ongeveer tussen de €1500 a €1800. Je hebt dan alles nieuw. Uiteraard zijn er ook gebruikte duikspullen te koop. Binnen onze club zijn er voldoende mensen die je kunnen adviseren.

 

Bezoekers vandaag: 50Bezoekers Totaal: 304940