Jeugd

Onderstaand vind je meer informatie over de jeugd tak van Scyllias.

Vereniging
OWSV Scyllias is een vereniging waarbij plezier en gezelligheid, veiligheid en vaardigheden rondom duiken centraal staan. Scyllias streeft geen commerciële belangen na.

Leden van Scyllias hebben een grote affiniteit met het onderwaterleven en willen dit delen met familie, vrienden en vriendinnen. Ten behoeve van dit uitgangspunt bieden we jeugdopleidingen aan. Vanaf 10 jaar (het jaar waarin je 10 jaar wordt) kun je lid worden van Scyllias.

Binnen de vereniging kennen we een onderscheid tussen een Jeugd en Volwassen afdeling. Tijdens clubevenementen brengen we de beide afdelingen met elkaar samen.

Als vereniging werken we met een groep enthousiaste vrijwilligers die zowel de trainingen alsook de evenementen vormgeven en begeleiden. Ons doel is dat leden zowel tijdens als na hun opleiding betrokken blijven bij de vereniging. Hiervoor worden door het jaar heen diverse activiteiten georganiseerd. Voorbeelden hiervan zijn het Nieuwjaarsevenement, Survivalkamp en het voor- en najaarskamp. Maar ook workshops rondom het bedienen van de AED en reddingsoperaties worden georganiseerd. Ook tijdens de clubevenementen gaat het nadrukkelijk om plezier, veiligheid en vaardigheden..

Opleidingen
Voor de jeugd vanaf 10 jaar en als voorbereiding op een toekomstige duikopleiding biedt Scyllias een jeugdprogramma aan.
Dit jeugdprogramma is toegankelijk voor iedereen vanaf de 10-jarige leeftijd in het bezit van de zwemdiploma’s A-B-C. Je zwemt graag en bent benieuwd naar het onderwaterleven. Duiken doe je met respect voor het onderwaterleven en met zorg voor je eigen veiligheid en die van je buddy. Dus houd je van zwemmen en voel je je op je gemak in en onder het water? Dan zijn er bij ons mogelijkheden voor je.
 
Bij aanmelding wordt er door onze instructeurs een bindende inschaling gemaakt. Zij beoordelen je vaardigheden en elders behaalde diploma’s en bepalen daarmee het beginniveau en de instroommogelijkheden. Naast de vaardigheden wordt er gekeken naar de ruimte binnen de verschillende opleidingsgroepen.

Als je gaat snorkelen dan moet je in het bezit zijn van een duikbril, een snorkel, vinnen en een loodgordel met lood (5% van lichaamsgewicht). Zo’n set kan bijvoorbeeld worden aangeschaft bij Scuba City in Mariaheide of Herman Lieven in Den Bosch en kost tussen 50 en 100 euro. Deze uitrusting is verplicht.

Opleiding snorkelen
Vanaf 10 jaar beginnen we met de snorkeldiploma’s A, B en C.
De snorkelopleiding vindt plaats in het zwembad en bestaat uit drie niveaus: na ieder niveau haal je een diploma. Gaat het snorkelen in het zwembad goed? Dan kun je ook in buitenwater gaan snorkelen. Je brengt dan het geleerde in de praktijk en let op je eigen veiligheid. Tijdens je opleiding hebben we je geleerd hoe je moet omgaan met de materialen.

Trainingsuren jeugd
Elke donderdag 19.00 - 19.45 uur in zwembad “Ezzy’s” te Uden aan de Pastoor Spieringsstraat 10A, 5401 GT Uden (Geen training tijdens de schoolvakanties)

Wil je kennis maken met deze fascinerende sport?

Neem contact op met ons secretariaat via info@scyllias.nl en wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op. 

Privacy PolicyVertrouwenspersoon

Copyright © 2022 Scyllias

Website ontwikkeling door T-Unlimited